Gemme Kuwait

maj 24, 2019

Historie af amerikanske brug af sine militære styrker, der er nogle skiller sig ud eksempler på hvordan Amerika mener dens militære kan være en drivkraft for god og retfærdighed. Og brug af militære for en retfærdig sag kan være smukt illustreret i den måde Amerika kom til ved hjælp af en allieret i Golfkrigen i 1991. Denne krig går under en masse navne, herunder Operation Desert Storm og befrielsen af Kuwait. Men uanset titel, det var en kamp Amerika skulle indgå på grund af en uretfærdig invasion af en allieret og et act of aggression vi ikke kan bare stå ved og lad ske.

USA og de civiliserede nationer i verden havde sat med en masse barbariske adfærd fra Saddam Husain, diktator i Irak i lang tid. Han var ved at blive mere og mere aggressiv i sit tryk og teste vilje og evne til avancerede nationer at stoppe ham. Men han passerede linjen, når 2 August 1990 Irak invaderede og besatte Kuwait overtrumfede op anklaget for ulovlig boring af olie på grænsen ejendom mellem de to lande.

Det er vigtigt at huske, at USA og dets allierede ikke starte en fuld skala angreb inden for dage eller uger af de irakiske tage i Kuwait. Der var bestræbelser på at forhandle og løse krisen med fredelige midler. Men Saddam Hussein trodsede verden og fortsatte sin plan om at absorbere Kuwait og derefter eventuelt tage angrebet til den næste fase i Saudi-Arabien.

Golfkrigen var også en vigtig erklæring til verden, at USAs allierede er vigtige for os og vi vil forsvare dem, hvis det kommer til at. Vi viste sig der i anden verdenskrig, Korea, Vietnam og her i Mellemøsten. Når et land bliver en ven af USA, blive det er fjender vores fjender. Og i denne utænkeligt invasion, ikke kun Irak angreb direkte en af USAs allierede, at fjendtlighed viste, at Saudi-Arabien var i fare, som var en meget vigtig allieret.

Amerika gearede også sin evne til at afhænge af det venner fra hele verden, mobilisere en enorm international styrke som forberedelser til krig begyndte at modne. I alt sendte 34 lande tropper, skibe, våben og andre militære bistand til sammen med amerikanske militær magt til at vende tilbage denne invasion.

Andre lektionen denne krig lærte fjender af Amerika er fænomenal effektiviteten af det amerikanske militær. Januar 17, 1991 begyndte angrebet med en massiv luftangreb, der chokerede irakerne og verden. Voldsomheden i bombardementerne og firestorm, der trodser vest bragt ned på det irakiske militær næsten dømt dem nogensinde montere en effektiv styrke til at kæmpe tilbage mod dette overvældende militær reaktion på deres aggression.

Efter at luftangreb kom en af de mest strålende jorden kampagner i moderne krigsførelse. Brug af moderne teknologi, USA står for Iraks imponerende hær på deres hjemmebane og besejret trygt dem. Den irakiske strategi var at holde den massive ørkenen bag dem, fordi de følte ingen fjende nogensinde kunne navigere denne ørken og finde deres bageste flanke. Men var en dødbringende fejlberegning som koalitionen styrker, ledet af General Norman Schwarzkopf, brugt satellitteknologi og navigationssystemer til guide deres hære på tværs af denne ørkenen om natten og iscenesætte en fantastisk overraskelse angreb på den irakiske republikanske garde at bringe dem til at besejre med et afgørende slag.

Udtrykket “Lyn krig” kunne bedst bruges til at beskrive l evne amerikanske bly koalition hære til at afvise denne invasion på Kuwait. Ved begyndelsen af marts 1991, store fjendtlighederne var over og Kuwait havde befriet. For at besejre en fjende i mindre end 90 dage var realisering verden aldrig havde troet muligt. Men viste verden, Amerika var i stand til at forsvare sine allierede og stoppe en skånselsløs diktator.

Da krigen der har været diskussioner om, hvorvidt præsident Bush bør have brugt fordelen opnået vi ved at besejre Saddams hære for at fange Irak samt. Præsident Bush viste stor visdom ved stikning til erklærede mission og returnere Kuwait til kuwaitiske kontrol. H viser, at præsident Bush i 1991 var viser visdom i sit lederskab, hvilket resulterede i Operation Desert Storm viser sig for at være en af de mest succesfulde militære kampagner i USA ‘s historie.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.