Singles Day vs Black Friday – hvad skal jeg vælge?

august 23, 2019

Som forbruger i både ind- og udland er der efterhånden rigtig mange forskellige tilbudsdage at forholde sig til. Herhjemme er det særligt Black Friday, der dominerer hos forretningerne. I udlandet er det dog en anelse anderledes. I lande som Kina giver Singles Day nemlig Black Friday baghjul. Singles Day begynder så småt at finde fodfæste herhjemme, og flere og flere butikker hopper med på bølgen. Hvis du bare gerne vil have fat i gode tilbud, kan det derfor være svært at beslutte sig for, om du skal shoppe igennem på Black Friday eller på Singles Day. Netop det emne behandler vi i dette indlæg.

Black Friday er størst i Danmark

Hvis du ønsker det største udvalg i tilbud under din shopping, vil der i Danmark være klart flest butikker med tilbud på Black Friday. Black Friday er efterhånden blevet lidt af en tradition herhjemme, og mange danskere er begyndt at se frem til dagen allerede flere måneder før, at den rent faktisk finder sted. Det samme kan man ikke helt sige om Singles Day endnu, selvom der i 2018 var de første tegn til, at dagen på sigt godt kan udvikle sig til noget stort.

Køb ind i fred på Singles Day

Selvom du måske ikke har det samme udvalg i tilbud på Singles Day, skal du til gengæld ikke konkurrere med lige så mange andre om tilbuddene. Singles Day er endnu ikke så populær hos de danske forbrugere, hvorfor du relativt uforstyrret vil kunne gå rundt i mange butikker. Selvfølgelig har du ikke det samme udvalg i Singles Day tilbud, men til gengæld behøver du med stor sandsynlighed ikke at stå ligeså tidligt op for at få fat i de bedste tilbud.

Den ene dag udelukker ikke den anden

Hvis du vælger at shoppe på Singles Day, udelukker det bestemt ikke, at du også shopper på Black Friday. Der skal selvfølgelig være penge til det. Summen af tilbuddene de to dage er høj, og du har derfor en langt større valgfrihed i, hvilke tilbud du ønsker at gå efter. Er du på tilbudsjagt, kan det derfor være en god idé at læse tilbudsaviser, statusopdateringer med videre op til både Black Friday og Singles Day. Er der noget, du ikke når at købe d. 11/11 på Singles Day, kan du jo vælge at gå benhårdt efter varen på Black Friday.

Hvordan finder jeg de gode tilbud?

Når du skal finde gode Singles Day tilbud og Black Friday tilbud, skal du bruge meget den samme fremgangsmåde. Det handler i høj grad om at danne sig et overblik over markedet. Kig allerede i god tid hos dine yndlingsbutikker og sørg for, at du følger dem på deres sociale medier og er skrevet op til deres nyhedsbrev. Det kan også være en god idé at besøge deres hjemmeside et stykke tid i forvejen, så du kommer ind i deres annonce flow. Det er meget forskelligt, hvornår butikker offentliggør, hvilke tilbud de har det pågældende år. Nogle trækker den til sidste øjeblik, mens andre er ude i god tid. Derfor handler det om at være på vagt og om at holde sig opdateret løbende.

 

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.