SMS lån – Her er dine fordele og ulemper

december 13, 2018

Før du tager et SMS lån, er det altid en god idé at kende fordelene og ulemperne ved denne lånetype. Det er det for at kunne vide, om et det er det rette lån for dig. Her i guiden gennemgår vi fordelene og ulemperne ved SMS lånet.

Fordele

Nedenfor gennemgår vi de forskellige fordele ved et SMS lån.

  • Lave krav

En af de helt store fordele ved SMS lånet er, at der er relativt lave krav for at blive godkendt. Du behøver ikke verdens højeste indkomst, du skal blot være over 18 år og dansk statsborger, og så må du ikke stå i RKI. Nogle låneudbydere har højere krav – for eksempel i forhold til alder hvor der nogle steder kræves, at du er over 21 år.

  • Ingen sikkerhed

En anden stor fordel ved SMS lånet er, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Det betyder altså, at du stadig har mulighed for at låne penge, selvom du ikke ejer hus og bil.

  • Det hele foregår online

Udbyderne af SMS lån følger i høj grad den moderne verden. Du kan ansøge om et SMS lån hvorfra du vil, og du skal ikke til nogle møder, som du typisk skal det i banken. Du får svar på din ansøgning inden for kort tid, og underskriver du den, kan du forvente penge på din konto inden for få dage. SMS lånet er derfor nemt og hurtigt at ansøge. Samtidig er det meget anonymt, fordi du ikke er i kontakt med nogen rådgiver under låneprocessen.

Ulemper

Der er også nogle ulemper ved SMS lånet. Dem gennemgår vi nedenfor.

  • Høj ÅOP

En af de helt store ulemper ved et SMS lån er de store omkostninger ved lånet. Det gælder både renten og de gebyrer, der er ved denne låneform. Årsagen til de høje omkostninger ligger i de lave krav for at blive godkendt. Udbyderne løber en større risiko ved at udlåne penge, og derfor kommer der også højere renter og gebyrer på lånet, end du for eksempel ser det ved et banklån. De mange omkostninger ved lånet betyder en høj ÅOP.

  • Ingen rådgivning

En anden ulempe er også, at der ofte ikke er nogen som helst rådgivning ved et SMS lån. Det får du i banken, hvor bankrådgiveren kender din økonomiske situation og kan guide dig. Det sker ikke, når du ansøger om et SMS lån online, og det kan være en af årsagerne til, at nogle låntager havner i økonomisk rod efter stiftelsen af et SMS lån via voreslån.dk. Har du styr på din økonomi, er det jo heller ikke sikkert, at du har brug for rådgivning. Her vil det omvendt være en fordel, at du ikke skal bruge tid på at snakke med en rådgiver.

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.